De Schiedammer Online

donderdag 5 november 2015

Ook jij bepaalt Sporter, Sportploeg, Talent van 't jaar

Wie zal de wethouder 9 januari allemaal kunnen feliciteren?
SPORT - Op zaterdag 9 januari 2016 wordt in het Stadskantoor bekendgemaakt wie met betrekking tot 2015 de Schiedamse Sporter van het jaar is. Bovendien wordt daar dan de Sportploeg van het jaar en het Talent van het jaar gehuldigd. Iedere burger kan tot 13 november kandidaten voordragen. De vakjury, die bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale sportpers, komen tot een nominatie. De genomineerden worden begin volgende maand bekendgemaakt. Schiedammers kunnen vervolgens stemmen op genomineerden in de drie genoemde categorieën. Deze stemmen en de mening van de vakjury leiden tot de winnaar in elk van de drie categorieën.




Over 2014 ging de prijs naar bokster Nouchka Fontijn. De beste ploeg was voetbalclub SVDPW. Judoka Mark Roon was talent van het jaar.

Met betrekking tot 2013 was Nouchka Fontijn sportster van het jaar, de hockey heren 1 van Spirit sportploeg van het jaar en taekwondoka Brandon Schaap Talent van het jaar.

Tekst van het persbericht van de gemeente:
Schiedam vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan sportieve prestaties van haar sporters en sportverenigingen. Daarom vindt op zaterdag 9 januari 2016 de uitreiking van de sportprijzen voor Sportman of Sportvrouw, Sportploeg en Talent van het Jaar plaats in het Stadskantoor. Wethouder Sport, Nathalie Gouweleeuw, reikt de prijzen uit.

Geef u op!

Er zijn misschien Schiedamse sporters actief bij verenigingen in de regio of op landelijk niveau die niet bij de gemeente bekend zijn. Bent u of kent u iemand waarvan u vindt dat die persoon genomineerd zou moeten worden? Neemt u dan vóór 13 november contact op met de gemeente via sport@schiedam.nl.

Nominatie

De nominatie wordt begin december bekend gemaakt door de vakjury (een vertegenwoordiging van de lokale sportpers). Schiedammers kunnen ook stemmen op de genomineerden in de drie verschillende categorieën. Die uitslag bepaalt samen met de stem van de vakjury de uiteindelijke winnaars.





Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten