De Schiedammer Online

zondag 1 november 2015

SVDPW-trainer Toon Wolters baalt van gelijkspel (2-2) tegen Poortugaal

De Poortugaal-doelman in geslagen positie, de bal verdwijnt in het net: 2-1
door Ton de Leede 


VOETBAL/SCHIEDAM - ,,Een gelijkwaardige wedstrijd?'' fulmineerde Toon Wolters, de fanatieke coach van SVDPW, na de 2-2 deling. ,,We hebben 80% van de wedstrijd op de helft van Poortugaal gespeeld, zij hebben twee kansen gehad en twee keer gescoord. Knap natuurlijk maar er verdiende één ploeg om te winnen en dat was SVDPW. Dit is ons al vaker gebeurd dit seizoen, we verloren soms zelfs.''

Oefenmeester Toon Wolters, zelf als voetballer onvermoeibaar en keihard, heeft ook deze jaargang een prima team in elkaar gemetseld. Na drie promoties op rij wil hij zijn team ook in de eerste klasse een rol van betekenis laten spelen. Natuurlijk weet hij dat er voetballend betere ploegen in de eerste klasse B zijn te vinden. Toon Wolters eist van zijn pupillen te allen tijde de volle inzet en het nakomen van afspraken. Verzaakt een speler dan schroomt hij niet onmiddellijk in te grijpen, rigoureus als het moet. Hij is duidelijk, niet een man veel woorden maar meer van daden.

Het was daarom moeilijk te verteren dat PSV Poortugaal uit het niets op een voorsprong kwam. Dave van Driel bracht zijn ploeg in de veertiende minuut op 0-1. Niet echt veel kansen vielen er verder te noteren voor de theepauze. Toch zorgde Ismail Adsalmis nog voor een hoogtepuntje. Een afgeslagen voorzet belandde op een lekkere manier voor de voeten van deze goalgetter. Als een streep verdween zijn uithaal in de verre kruising achter de vertwijfelde Poortugaal-keeper Kevin Dirven, zoon van de in de Schiedamse voetbalwereld  bekende Henk (1-1).

Het iets meer aandringende SVDPW kreeg na een uur spelen de beloning. Het was opnieuw de attente Ismail Adsalmis die strak voor de 2-1 zorgde. Een minuut later verzuimde Ilya Tiren voor de beslissing te zorgen bij een vliegend schot net over de lat. Vrij onverwacht zorgde wederom laksheid in de defensie voor de 2-2. Kadir Gorer, de middenvelder van Poortugaal, profiteerde van de ruimte en haalde de trekker over.

Een eindstand waarmee Ton Wolters moeilijk kon leven. Toch, had SVDPW-sluitpost Eyup Tenekecioglu in de laatste minuut niet een pegel onschadelijk gemaakt, dan had hij met lege handen gezeten.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina  een duim geeft! Bij voorbaat dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten