De Schiedammer Online

zondag 13 december 2015

Excelsior'20 stelt na rust orde op zaken: 3-1

 

Gokhan Cayir ook tevreden over zichzelf, en terecht



door Ton de Leede (foto's Joep Schrijver)




VOETBAL/SCHIEDAM -  In de laatste wedstrijd voor de winterstop had Excelsior'20 in AGE een taaie tegenstander. Na de 1-1 ruststand wisten de Schiedammers, zoals wel vaker in een thuispartij en spelend richting kantine, de eindstand op 3-1 te bepalen.



,,Ik hoorde het verwijt,'' constateerde Excelsior'20-trainer Gokhan Cayir enige tijd na het eindsignaal, ,,dat het een slechte wedstrijd was. Maar je moet niet vergeten dat AGE van de laatste vijf potjes er vier hadden gewonnen. Dus de gasten kwamen wel met enig vertrouwen hierheen.'' Het duel tussen de fusieclub AVS/Germinal/EDS en de runner-up in de derde klasse D was inderdaad niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen speelden rommelig en kwamen zelden verder dan het zestienmetergebied. AGE had in de 39-jarige (!!) Marco Maus een prima organisator van de verdediging. Hij zette de verdedigende pionnen keurig op hun plek en greep in waar nodig. Opvallend genoeg was hij niet eens de oudste speler op het veld. Middenvelder Maurice Hage stond met zijn 41 jaar (!!!)  zeker zijn mannetje, maar moest zich opgebrand laten vervangen in de zeventigste minuut.

Excelsior'20 kende in Ruchen Pieternella een opvallende afwezige. De vleugelflitser van de rechterkant, die al menig assist achter zijn naam heeft staan. had zijn trainer al maanden geleden verteld dat hij dezer weken in Curaçao zou vertoeven. Gelukkig beschikt Gokhan Cayir over een vrij brede selectie, waardoor zijn gemis naadloos werd opgevangen.

De 1-0 in de maak
Mitchell Kalaboiyas, inderdaad pas 19 jaar en een voorbeeld voor zijn speelmaatjes, bracht de 1-0 op het scorebord. Uit een hoekschop van linkspoot Mitchel Schrauwers en doorkoppen van Joeri Krznaric gaf Mitchell Kalaboiyas met zijn voorhoofd het laatste zetje. Uit een prachtige vrije trap kwam AGE op gelijke hoogte. Matthew Oomkens schoot de bal van grote afstand in de kruising (1-1). Eerlijk gezegd zag Excelsior'20-doelman Aykut Nargün er niet goed uit bij deze treffer. Vijf minuten voor rust stond diezelfde keeper opnieuw te kijken bij een identieke freekick. De bal belandde echter op onderkant lat waarna deze weer het veld instuiterde.


Na de thee werd eenrichtingsverkeer verwacht op het doel van de opvallend rustige AGE-goalie Joey
Driest. De verwachting kwam volledig uit en de toeschouwers achter het doel zagen de ene na de andere aanval op het AGE-doel afrollen. Hoe massaal AGE, dat net als Excelsior'20 vorig seizoen uit de tweede klasse kelderde, ook gegroepeerd verdedigde een doelpunt kon niet uitblijven. De 2-1 kwam op naam van Lisendry Sambo, die voorbereidend werk van Cas Smulders en Mitchel Schrauwers op waarde schatte.

Een kwartier voor het einde liet Cas Smulders één van zijn specialiteiten zien: de Schwalbe. Geheel vanzelfsprekend ging hij zelf achter de bal staan om deze keurig in het zijnetje te mikken (3-1).


De jonge scheidsrechter T. Pasman zorgde in de slotminuut voor de nodige verwarring. Mitchel Schrauwers was op weg naar zijn verdiende goal, kapte op de penaltystip zijn tegenstander uit en werd door hem omver geschoffeld. Een overduidelijke strafschop, geen twijfel mogelijk. De referee floot na de overtreding, wees naar de stip, pakte de bal op en gebaarde dat het treffen was afgelopen.


Opstelling Excelsior'20:
Aykut Nargün, Osman Tigli, Maurice de Bliek, Joeri Krznaric, Bob van der Waal, Jack van Unen (76. Hamza el Azzouti), Mitchell Kalaboyias, Cemil Kahramanoglu (Jurriaan Buckers), Lisendry Sambo, Mitchel Schrauwers, Cas Smulders.


Geweldige ervaring als je met de grote mannen het veld op mag





Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten