De Schiedammer Online

donderdag 17 december 2015

Vrijdagavond A4 richting Delft open, maandagochtend richting Schiedam

Hoofdpunten A4 samengevat op  website Rijkswaterstaat
SCHIEDAM/DELFT - Zoals verwacht, gaat de A4 van Schiedam naar Delft en omgekeerd vóór de kerst open voor het verkeer. Vrijdagavond 18 december, morgen dus, na de avondspits om circa halfacht zal je voor het eerst met een motorvoertuig van Schiedam naar Delft kunnen rijden. Als je dat doet vrijdagavond, niet denken dat je dus kunt omkeren bij Delft-Zuid om weer op dezelfde snelle manier terug naar huis te kunnen. De richting Schiedam wordt in de nacht van zondag op maandag - vóór de ochtendspits - opengesteld voor het verkeer.



Daarmee is de beoogde openingsdatum, die al vele maanden geleden werd genoemd door Rijkswaterstaat, toch gehaald. Na het afgeven van de openstellingsvergunning door de gemeente Schiedam, vorige week dinsdag, was het wachten nog op de vergunning van het Hoogheemraadschap, omdat er veel meer water weggepompt moet worden uit het verlaagde deel van de weg dan aanzienlijk begroot. Die vergunning werd afgelopen dinsdag, onder voorwaarden, verleend. Ook na het verkrijgen van die vergunning leefde er in verschillende tegenstander-kampen nog de gedachte dat door procedures de openstelling voor het verkeer alsnog vertraging op zou kunnen gaan lopen. Nee dus, vrijdag kan ieder het asfalt met het eigen gemotoriseerde voertuig testen, en na het weekend kunnen we met de A4 alle kanten op, waarmee een stuk memorabele asfalt-historie een feit is.

Lees ook:
Wanneer gaat A4 na 63 jaar gesteggel echt open?
Minister: vóór de kerst A4 open





Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten