zondag 13 december 2015

SVDPW treft in Zwervers een slimme tegenstander en verliest met 1-4

De hoop vervliegt op de thuisbank bij de late 1-3; vreugde bij De Zwervers

door Louis Bakker (foto Joep Schrijver)

VOETBAL/SCHIEDAM - SVDPW ging met een 0-1 achterstand de rust in, die in de tweede helft ondanks een mindere fase recht werd getrokken. Opnieuw namen de gasten echter de leiding, die ditmaal niet meer uit handen werd gegeven, als was het tot in de allerlaatste minuten voordat zij de marge konden vergoten en met een 1-4 zege terug konden naar Capelle aan den IJssel.

De  wedstrijd was nog maar net begonnen of de spits Sencer Ügür van SVDPW  lag al geblesseerd op het veld en 2 minuten daarna  moest de Schiedamse doelman Amel Avdic handelend optreden om een doelpunt van cvv Zwervers te voorkomen. Na 10 minuten kreeg SVDPW door hard te werken meer grip op het spel wat resulteerde in de 1e corner en kort daarna de 2e. De eerste grote kans was voor Yoran van Zon maar die liet de bal, na een goede voorzet van Johnny Dos Santos, van zijn voet springen. Enkele minuten later waagde Yoran van Zon nog een doelpoging maar zijn schot ging helaas voor hem naast het doel. SVDPW bleef sterker maar ook te slordig voetballen waardoor er veel onnodig balverlies was en Zwervers langzaam in de wedstrijd kon komen. In de 38e minuut was het dan ook door Haris Kahrovic van Zwervers  0-1.  SVDPW probeerde zich te herpakken en kreeg voor rust nog 2 kansjes via Ügür en Van Os die echter niet werden verzilverd.

..niet aanstellen..
Na de rustpauze viel het veldspel van SVDPW steeds verder terug, maar toch maakte de thuisploeg in
de 54 minuut door Van Os gelijk 1-1. Zwervers werd door beter verzorgd veldspel daarna steeds sterker en maakte in de 67e minuut de 1-2 na een voorzet van de in buitenspelpositie staande linksbuiten. Na het uitvallen van de geblesseerde Ügür, die werd vervangen door Thienpondt, en een gele kaart voor Koorengevel probeerde de thuisclub meer druk te zetten. Dat lever een de ene kant hectiek op en tumult en terechte hoop. Maar anderzijds heeft het een keerzijde: achterin komt steeds meer ruimte. Zwervers probeerde daar gretig gebruik van te maken. Al duurde het tot in de 88e minuut dat Zwervers 1-3 maakte en in blessuretijd ook nog de 1-4. Het bleef dus tot bijna aan de laatste minuten spannend.

Al met al een wedstrijd waarin de slimste ploeg met de overwinning ging strijken. Scheidsrechter Akkerman blies een behoorlijke wedstrijd.