donderdag 17 december 2015

Met verstandelijke beperking kun je toch fijn hockeyen. Vanaf komend seizoen ook in Schiedam

HOCKEY - Vanaf volgend seizoen kunnen mensen met een verstandelijke beperking hockey spelen bij HC Schiedam. G-hockey is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking, niet rolstoelafhankelijk, waarbij de verstandelijke beperking maakt dat zij cognitief en sociaal emotioneel niet mee kunnen komen met leeftijdsgenoten in het reguliere hockeyteam.


Wij vinden dit een prima initiatief. De initiatiefnemers in een toelichting: "Vanaf september 2016 gaan de twee Schiedamse hockeyverenigingen Asvion en Spirit fuseren tot één mooie club genaamd hockeycombinatie Schiedam. Zes hockeyvelden waaronder drie watervelden gaan het mogelijk maken dat iedereen op zijn eigen niveau kan hockeyen. Sporten is gezond, sport verbindt mensen, hockeyen is hartstikke leuk. Niet voor niks hebben zoveel mensen in Nederland een passie voor hockey. Omdat iedereen een passie voor hockey kan hebben, gaat HC Schiedam ook G-hockey opstarten. Motto is “Gewoon wat gewoon kan en aangepast wat aangepast moet”. 


Schiedams.nl stelde enkele vragen over dit initiatief. De antwoorden zijn van Leonieke Breunis, namens de commissie G-Hockey HC Schiedam.
- Het is de bedoeling dat er competitie gespeeld gaat worden. Dit is wel afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar het streven is om laagdrempelig aan een competitie mee te doen.
- Een leeftijdsgrens aangeven is lastig. In principe is hockey vanaf 6 jaar, maar of dit per kind lukt is afhankelijk van de lichamelijke mogelijkheden en van het ontwikkelingsniveau van het kind. Dit zal eventueel met ouders worden overlegd na één of meerdere proeftrainingen. Volwassenen zijn overigens ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden!
- Mannen en vrouwen kunnen gemixt worden binnen het team. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het niveau van de hockeyers.
- G-hockey wordt niet veel aangeboden. Voor zover ik weet is er G-hockey op hockeyclub Leonidas (Rotterdam) en Hudito (Delft).
- We hebben gemerkt dat er best veel belangstelling is voor G-hockey en krijgen veel vragen binnen. Dit is dag 3 nadat we bekend hebben gemaakt dat we G-hockey gaan opstarten, dus echte aanmeldingen hebben we nog niet.


Vrijblijvend meer informatie? Mailen naar ghockey@hcschiedam.nl

In Schiedam worden ook G-voetbal activiteiten aangeboden (o.m. HBSS).


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten