woensdag 16 december 2015

Heemtuin-brug sluitstuk totale upgrade Beatrixpark

SCHIEDAM - Deze nieuwe brug in het Beatrixpark is niet alleen een verbinding van twee oevers, waarmee het heemtuin-eiland beter bij het hele park wordt betrokken en een nieuw wandelrondje in het park wordt ontsloten, het is ook een sluitstuk van de veelomvattende upgrade van het Beatrixpark die de afgelopen tijd is gerealiseerd. 


Met woorden van deze strekking verrichtte wethouder Alexander van Steenderen vanmiddag de officiƫle opening van een fraaie brug in het park, waarvan vooral de bamboehouten reling een opmerkelijk onderdeel vormt, dat fraai accordeert met de groene en waterrijke omgeving. Na de speech van de wethouder, lieten twee freerunners een staaltje van hun behendigheid zien, zwevend boven de brugdelen of balancerend op de brugleuning. Het applaus voor de freerunners was nog niet verstomd, of er kwam een Antilliaanse brassband aan marcheren om op de brug stil te houden en daar wat van hun ritmische muziek te spelen. Vervolgens wandelde brassband met de bezoekers als 'zwaan kleef achter de muziek aan' naar de uitspanning Parckhoeve.

De aanneemsom voor de brug bedraagt 45.000 euro. Dat bedrag valt in het totale budget voor de renovatie van het Beatrixpark. Onder meer werden paden verhard, het groen verbeterd en werd een goed in de parkomgeving passend chalet-achtig onderkomen voor Ipse de Bruggen en Irado gebouwd. Het door de gemeente bepaalde budget voor de renovatie van het park bedraagt een miljoen euro. Daarbij zijn nog subsidies gekomen vanuit het rijk (ISV3, waarbij de afkorting staat voor Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) en vanuit de stadsregio. Op welke bedrag de totale renovatie zal gaan uitkomen is nog niet bekend; er zijn nog wat afrondende werkzaamheden te verrichten.

Lees ook ons eerdere artikel.


Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   
Geen opmerkingen:

Een reactie posten