De Schiedammer Online

zondag 13 december 2015

SVDPW, Kethel Spaland, Excelsior'20 en SVV spelen vanmiddag thuis; Hermes reist naar Besiktas

VOETBAL/SCHIEDAM - Het is er weer prima weer voor vandaag; een heerlijke pot amateurvoetbal in Schiedam. Zeven graden, een bescheiden oostenwind en een slechts kleine kans op een bui. Er valt vandaag wat te kiezen, want vier van de vijf  Schiedamse clubs trappen vandaag om 14.00 uur thuis af en wij zijn erbij. Alleen Hermes-DVS gaat op reis, voor de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Besiktas.


SVDPW - cvv Zwervers
Er moeten kansen liggen in deze partij tegen deze op papier ongeveer gelijkwaardige opponent, die op de zevende plek staat in de eerste klasse B. Dat is twee plaatsen hoger dan de Schiedammers. Voor de 4 wedstrijdpunten meer die recht geven op deze hogere notering, hadden de Capellenaren wel een wedstrijd meer nodig. Zwervers schoot daartoe 20 keer raak, SVDPW kwam tot op vandaag op een productie van 19. De veste van Zwervers is niet onneembaar, 24 tegentreffers. SVDPW incasseerde er twee minder. Scheids op Harga is M. Mohammed.

Volgende week is er een inhaalwedstrijd voor SVDPW tegen Boshuizen, welke wedstrijd eerder werd afgelast. De thuiswedstrijd van de nummer 2 in de tabel Boshuizen die voor vandaag op het programma staat, tegen GDA, is inmiddels afgelast. Het veld aan de Boshuizerkade in Leiden behoort klaarblijkelijk niet tot de beste velden van ons land. Verder gaat alles vandaag door in 1B.

Excelsior'20 - AGE
Na de eclatante zege in de derby tegen Hermes-DVS, staat Excelsior'20 nu stevig op de derde positie in de derde klasse D. Met 26 punten uit 12, op vijf punten van koplopers Charlois en OHVV.  Vandaag tegen de nummer 8, AGE. Deze club met domicilie sportpark Zestienhoven vergaarde uit evenveel wedstrijden 10 punten minder dan de Schiedammers. Referee T. Pasman gaat de wedstrijd op Thurlede vanmiddag in goede banen leiden.

Kethel Spaland - BZC/Zuiderpark
De thuisclub staat op een 9e plek met 15 uit 12. De bezoekers uit Rotterdam Zuid hebben 3 punten meer, maar dat levert hen wel een 4 plekken hogere plaats in de tabel op. Zo dicht ligt het dus bij elkaar in de middenmoot van deze afdeling. BZC heeft een hogere productie aan de dag gelegd: 25 treffers gingen in het goede doel (19 tegentreffers). Kethel Spaland scoorde er 19, en kreeg er 23 tegen. Vanmiddag in Kethel de uitdaging de balansen te herstellen. C.R. van Booma hanteert de fluit.

Besiktas - Hermes-DVS
Hermes-DVS volgt na de verloren derby stadsgenoot Excelsior'20 met drie punten minder en een positie lager in de ranglijst, c.q. staat nog altijd fraai vierde met 23 uit 12. De tegenstander van vandaag staat heel wat lager, op de 12e plek met 11 uit 12. Het is aan de mannen van Jerry Visser om goed spel te combineren met een killersmentaliteit, om ook bij deze lager genoteerde tegenstander alle felheid aan de dag te leggen en zo de punten mee terug te nemen naar Blauw Nazareth. Om in de gaten te houden dat dit volgens de regels gebeurt, is arbiter W. Thomas dienstdoend.

SVV - TransvaliaZW
Van de ranglijst in de vierde klasse B uitgaand, moeten er vandaag voor SVV op Harga punten te halen zijn tegen Transvalia. De club staat op de 14e en daarmee onderste plek. Nu staat SVV weliswaar niet veel hoger, namelijk op de 12e positie, maar heeft wel een lading meer punten behaald. Transvalia kwam in 11 duels tot 1 punt, SVV haalde uit 12 wedstrijden 10 punten. Transvalia maakte gemiddeld 1 doelpunt per wedstrijd, maar kreeg er in totaal al 63 tegen. De doelcijfers van SVV zijn 16 voor, 26 tegen. Hopelijk wordt het vandaag een Schiedams doelpuntenfestijn en heeft arbiter Dogterom een deugdelijk telraam op zak.



Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.   





Geen opmerkingen:

Een reactie posten