De Schiedammer Online

zondag 13 december 2015

Geen goede wedstrijd tegen Besiktas; maar Hermes-DVS neemt wel volle buit meer naar huis

VOETBAL/ROTTERDAM - In een niet zo goede wedstrijd, heeft Hermes-DVS uit tegen Besiktas wel alle punten mee kunnen nemen naar huis, en waarom zouden we Schiedam in plaats van Zwart voor de verandering eens geen Blauw Nazareth noemen. Overigens, na een 0-1 voorsprong bij rust, kreeg Hermes-DVS het in de tweede helft toch nog moeilijk en incasseerde de gelijkmaker. Pas in de slotfase kwamen de blauwhemden tot het scoren van twee doelpunten, en drukte daarmee de volle buit over de eindstreep: 1-3.

Trainer Jerry Visser: "Ik wilde meer gif in de ploeg. We kunnen goed voetballen, maar om wedstrijden te winnen moet je goed voetballen wel combineren met hard werken, als een hecht collectief, als een team. Als je dingen op je eigen houtje wilt opknappen, moet je maar gaan schaken of biljarten. Ik heb het in de wedstrijdbespreking best op een harde manier gezegd aan de mannen, de afgelopen wedstrijden kon het beter. We kwamen vandaag in ieder geval goed uit de startblokken, kregen in de openingsfase twee dotten van kansen, maar die gingen er niet in, en dan ga je het jezelf onnodig moeilijk maken".  In de 20ste minuut leken de gasten het gemakkelijker te gaan krijgen, toen een charge van een Besiktas-speler op verdediger Vincent Lansbergen door de arbiter gedecideerd met rood bestraft werd. Het zou echter tot twee minuten voor rust duren voordat Sebastiaan Kerkhof door goed doorzetten de bal achter de Rotterdamse doelman kreeg. Een frommelgoal was het, maar daarom kon niemand bij Hermes-DVS zich druk maken: 0-1.

Na rust zette Besiktas een defensief blok van jewelste, met continu vijf man voor de doelman hangend en een stevig bezet middenveld en dan maar hopen op een counter. Zet daar tegenover dat Hermes-DVS een drang heeft naar margevergroting en daarbij graag 'vooruit' speelt. Dan kunnen er kansen komen voor een ploeg, ook al hebben zij numerieke minderheid. En zo geschiedde. In de 65ste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap net buiten de 16. Via een blauwe rug in de muur belandde de bal in de Schiedamse goal: 1-1. Weliswaar zwaar tegen de verhouding in, maar nu was het aan Besiktas om zich daar helemaal niet druk om te maken.

Het spelbeeld zette zich voort. Dat resulteerde in de resterende 25 minuten in enkele mogelijkheden aan beide kanten, uiteindelijk meer in het voordeel van de Schiedammers. Pas in de 89ste minuut kwam de bevrijdende 1-2 voor Hermes-DVS. Koen Pijpers was met een blessure naar de kant gegaan en vervangen door Ties van Berkel; hij was het die kort voor tijd de 1-2 binnen frommelde. In blessuretijd wist linksbuiten Falko Cats uit een door de Rotterdammers afgeslagen aanval de bal op te pakken, met een kapbeweging iedereen van Besiktas de andere kant op te sturen en van dichtbij de 1-3 eindstand op het bord te zetten. "Eigenlijk waren het drie, wat je noemt, smerige goals die we vandaag scoorden. Je speel geen goede wedstrijd, maar haalt met drie van dergelijke frommelgoals de overwinning binnen, en dat is ook mooi", zei de goedlachse Jerry Visser na afloop. "We hebben zodoende de eerste seizoenshelft prima afgesloten, met 26 punten, goed op de vierde plek. De winterstop komt wel op tijd voor ons, er lopen er een paar op hun tandvlees. Deze week nog een keer ontspannen trainen, en vervolgens - net als afgelopen twee seizoenen - nog sterker uit de winterstop komen, waarin we met twee stevige ontmoetingen beginnen, Maasstad Tediro en daarop volgend Charlois."

Maasstad Tediro verzamelde tot op heden 20 punten, uit 13 wedstrijden (de vierde klasse D bestaat uit 14 clubs). Charlois en OHVV voeren de tabel aan; vandaag speelden beide clubs tegen elkaar, waarbij OHVV met 4-2 sterker bleek dan Charlois (het was een gele kaarten 'festijn'; deze wedstrijd werd wegens wanordelijkheden onderbroken maar hervat; op de site van de KNVB staat nog dat deze ontmoeting gestaakt is; de wedstrijd is nog niet in de stand verwerkt).

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.