zaterdag 19 december 2015

Vanmiddag 6 minuten de 8 van HBSS steunen; morgen mee met SVDPW naar Boshuizen

VOETBAL -  Het is bewolkt, maar de buienkans is nihil. Met temperaturen van 14% is het zeer warm voor de tijd van het jaar. Muggenspray mee dus vanmiddag, langs de lijn, want een frisse neus halen en de winter-vlinders bekijken in Park Harga, tussen de omgeploegde velden, is en blijft fijn, al is dat vanmiddag dan voor slechts zes minuten: HBSS - Rockanje.

De meest besproken wedstrijd van deze inhaaldag zal de wedstrijd zijn tussen HBSS en Rockanje. Het gaat om slechts zes minuten, inclusief de extra tijd, met acht tegen acht man (de KNVB heeft wat telfouten gemaakt met betrekking tot eruit gestuurde spelers, in het nadeel van HBSS). Aanvang: 14.30. Wel allemaal komen, want HBSS heeft de steun hard nodig. En wel allemaal op tijd komen vanmiddag, anders ben je dus te laat. Zes minuten, te beginnen met een achterbal bij het doel van Rockanje, dat was het doel aan ingangzijde, bij een tussenstand van 2-2. Niet de toenmalige scheidsrechter, Gieles. In deze restant-wedstrijd wordt de fluit in de mond gegeven van arbiter Syed.

In de tweede klasse D vandaag twee inhaalwedstrijden. Piershil tegen Binnenmaas en de nummer twee van onder Groote Lindt tegen de nummer twee van boven BVCB. SC Feyenoord gaat hier soeverein aan kop met 37 punten. Kethel Spaland staat fraai vijfde met 19 uit 13. In de tweede periode weet Kethel Spaland alleen de algeheel koploper voor zich, maar die won de eerste periode al. In de race om de tweede periode heeft de Schiedamse club drie naaste belagers op een marge van drie wedstrijdpunten, DCV, CWO en Bolnes. Het contract met trainer Raymond Kraaijbeek is met een jaar verlengd, zo werd deze week bekend.

In de derde klasse D staat, behalve de zes minuten op Harga, vandaag ook de wedstrijd Bernisse - Rijnmond/Hoogvliet op het programma, ofwel de nummer laatst met 3 punten, tegen de nummer 6 met 19 punten. HBSS, dat zo goed begon aan het seizoen, staat nu 12e met 11 uit 12. De zes-minuten opponent van hedenmiddag staat met 2 punten minder nog een positie lager.

In de vierde klasse E is vandaag één inhaalwedstrijd,  Quintus tegen JHR. Daarmee wordt de tabel in de eerste seizoenshelft dan gladgestreken op 12 duels. In deze klasse twee Schiedamse clubs, PPSC op de 8e plek met 12 punten en SVV op de 10e positie met 9 punten. In deze afdeling niet alleen de Schiedamse derby’s, maar bijvoorbeeld ook semiderby’s tegen CION (op de 6e plaats met 22 punten) en DVO’32 (op de 4e plaats met 23 punten). 

In de eerste klasse gaat SVDPW morgen op bezoek bij de nummer twee Boshuizen, dat 27 punten uit 11 wedstrijden behaalde. Wel de afgelastingen in de gaten houden, want het veld bij de club in Leiden heeft er in deze competitie al enkele keren uitgelegen, terwijl de rest van de ploegen in de afdeling hun wedstrijden op een prima veld konden spelen. Boshuizen heeft 2 wedstrijden minder gespeeld dan koploper IFC, dat 32 punten heeft. Boshuizen heeft dus minder verliespunten. Voor SVDPW zijn de punten hard nodig. Het team van Toon Wolters staat nu 11e met 12 punten uit even zoveel wedstrijden. De wedstrijd aan de Boshuizerkade 96 F te Leiden begint om twee uur en staat onder leiding van J.P. Peeters (overigens prima initialen voor een leidinggevende).  In deze eerste klasse staat morgen ook de wedstrijd VELO - Olympia op het programma.

In de derde klasse D wordt morgen alleen het inhaalduel tussen de nummer 7 Meeuwenplaat en de nummer 13 Overmaas afgewikkeld. Excelsior’20 sluit de eerste seizoenshelft af met 29 punten op de derde plaats, slechts 2 punten achter Charlois. Koploper OHVV staat met 34 punten bovenaan. Hermes-DVS heeft 3 punten minder dan de Thurlede-ploeg en staat vierde. Kethel Spaland bezet met 15 uit 13 de 9e plek in deze derby-rijke afdeling met in het totaal 14 ploegen. 

In de vierde klasse staat SVV nu 10e met 13 uit 13. In deze klasse morgen twee inhaalwedstrijden, Gouderak tegen TransvaliaZW (van de laatste ploeg won SVV afgelopen week op Harga met 2-0) en St. Hooger - VEP.Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank. 

Ben je twitteraar? Volg ons dan hier.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten