zondag 13 december 2015

SVV wint thuis moeizaam maar wel terecht van Transvalia Zw: 2-0

Ondanks een mindere beurt trekt SVV toch de winst over de eindstreep

door Paul de Roos (foto's Joep Schrijver)

VOETBAL/SCHIEDAM - Vooraf was het duidelijk dat SVV vandaag de 3 punten op Harga moest houden, immers de tegenstander van vandaag Transvalia Zw had 1 schamel punt uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 11 voor en 63 tegen. De openingstreffer halverwege de eerste helft beantwoordde aan dat scenario, maar de rode kaart voor SVV 6 minuten later niet. Met een man minder slaagde SVV erin de minimale voorsprong vast te houden. In de allerlaatste minuut werd de marge verdubbeld: 2-0.

In de beginfase leek Diego van Hest al te scoren, maar de voorzet van Mitchell Rijfkogel werd door hem voorlangs geschoten. Het veldspel werd daarna al snel minder. SVV had zeker het betere van het spel, maar het begon veel te slap, er werd in een veel te laag tempo gespeeld en de linie's sloten ook niet goed waardoor er veel ruimte op het middenveld lag voor beide ploegen waar SVV zeker meer mee had kunnen en moeten doen. Als in de 24e minuut de 1 - 0 valt dan lijkt er voor SVV helemaal niets aan de hand, het is Chesney van Keimpema die met een prima steekpass Michel Silva op maat bedient die op zijn beurt beheerst binnen schuift.

Daarna blijft de wedstrijd niet goed en golft het spel over en weer zonder dat dit in grote kansen resulteert voor beide ploegen. In de 30e minuut is het een vrije trap voor SVV die hoog voorbij de 2e paal wordt gebracht en jammer genoeg kan Glenn van Dijk net niet voldoende richting aan zijn kopbal geven. Er ontstaat dan toch nog enige opwinding in de wedstrijd, alleen niet de opwinding waar je op zit te wachten: Chesney van Keimpema krijgt na een overtreding rond de middenlijn rood en SVV moet met 10 man verder. In de resterende tijd gebeurt er niet zoveel meer, het is wel SVV dat de betere ploeg blijft maar zij gaan veel te veel mee in het tempo van de tegenstander en zonder noemenswaardige momenten wordt de rust gehaald en hopen de toeschouwers op een betere 2e helft.
Scheidsrechter Dogterom hield de kaarten niet op zak vandaag

Helaas kwam men wat dat betreft bedrogen uit want ook in de 2e helft was het niveau onder de maat. Een aanpassing werd er gedaan door Diego van Hest naar het middenveld terug te halen zodat de man minder situatie werd rechtgezet. SVV bleef met 10 man prima overeind en was en bleef de betere ploeg. Zoals gezegd bleef het een slechte wedstrijd en was het enorm vele balverlies aan beide kanten er mede de oorzaak van dat het spel er niet beter op werd. In de 54e minuut is het Diego van Hest die vanaf rechts de bal voortrekt, uit de kluts komt de bal bij Mitchell Rijfkogel die uit de draai hard naast schiet, daar waar de bal beter terug gelegd had kunnen worden op een medespeler. Diego van Hest kopt in de 57e minuut een hoge voorzet raakt, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. 2 minuten later is het Mitchell Rijfkogel die prima doorgaat, zijn schot gaat rakelings voorlangs. Zo is het SVV dat steeds weer de betere kansen krijgt, Transvalia Zw heeft wel meer balbezit dan in de 1e helft, maar echt gevaarlijk wordt het niet.

Een verre trap van Bas van den Bulk komt in de voeten van Eder Ramos die op de keeper kan afgaan, de toch niet zo snelle doelman Stefan Pieke is toch echter Eder te snel af. Even later is een totaal verkeerde ingooi van Transvalia Zw er de oorzaak van dat Michel Silva op de keeper kan afgaan, zijn inzet wordt gestuit waarbij de scheidsrechter evenzo goed een strafschop had kunnen geven. Nog steeds komen er kansen voor SVV, de voorzet van Mitchell Rijfkogel komt bij Eder Ramos terecht die hoog en ver over en naast schiet en de ingevallen Ali Cirikli krijgt ook nog een uitstekende mogelijkheid. Uiteindelijk is het in de 90e minuut dat Michel Silva goed doorgaat en zijn 2e van de wedstrijd maakt. Voordat er weer afgetrapt is krijgt Youri Dekker van Transvalia Zw ook nog direct rood, volgens de lezing van de scheidsrechter na afloop was dat wegens spugen wat door weinig mensen is waargenomen. Zo komt er een eind aan een slechte wedstrijd waarbij SVV wel de terechte winnaar is en met een goed gevoel de winterstop ingaat.

Marcel van der Ven was na afloop kort in zijn commentaar: "Ook slechte wedstrijden moet je winnen" en daar was niet teveel mee gezegd. Scheidsrechter Dogterom, die een ongelukkige wedstrijd floot, had geel voor Ali Cirikli van SVV en Yoeri Dekker, Peter Eshuis en Stefan Schuurman van Transvalia Zw. Rood was er voor Chesney van Keimpema (SVV) en Youri Dekker en (Transvalia Zw.)

Opstelling SVV: Bas van den Bulk, Elvin Ramos, Ewout van Wijngaarden, Chesney van Keimpema, Mitchell Rijfkogel, Okan Yabasun, Diego van Hest (80 Ali Cirikli), Eder Ramos, Michel Silva, Glenn Lam en Glenn van Dijk.

Beste lezer, we stellen het zeer op prijs als je onze Facebookpagina Schiedams.nl  een duim geeft! En onze Facebookpagina De Schiedammer krijgt natuurlijk ook heel graag jouw waardering. Dan kun je ons nieuws over Schiedam en Schiedammers goed volgen. Bij voorbaat onze dank.