De Schiedammer Online

zaterdag 19 december 2015

HBSS tegen Rockanje in 6 minuten bijna op winst

Alles verliep in prima sfeer
VOETBAL/SCHIEDAM - De doelman van Rockanje tikte een venijnig schot uit de - vanuit de keeper bezien - linker bovenhoek. Het schot van buiten de zestien van de Schiedamse nummer vier, Hamza Boudli Arfaoui, was hard en gericht. Meer dan een hoekschop leverde het niet op. Met de fraaie redding zorgde de doelman ervoor dat de club uit de strandplaats, na het slechts zes minuten durende staartje van de bij een 2-2 gestaakte wedstrijd, naar huis kon met een punt. De v v Rockanje kon daar geen enkel wapenfeit tegenover stellen.

"Erg jammer dat het schot er niet inging, maar had de wedstrijd vijf minuten langer geduurd, dan had het er echt wel ingezeten dat we alsnog gescoord zouden hebben, de tegenstander daarentegen is nauwelijks over de middenlijn geweest", zei HBSS-trainer Marvin Janssen na afloop. Het gepromoveerde HBSS dat aan het begin van het seizoen zo prima bezig was en goed leek te zijn voor een plaats in de hogere regionen, zakte na het incident af naar de twaalfde positie. Na deze zes minuten, nu met 12 punten uit 13 wedstrijden. Rockanje blijft door het gelijkspel van vanmiddag met twee punten minder behaald op één positie lager.

"We staan met HBSS nu op een nacompetitieplaats; na de winterstop moeten we gaan zorgen daar vandaan te komen en daar heb ik alle vertrouwen in dat dat gaat gebeuren. Behalve koploper Nieuwenhoorn, ontlopen de meeste ploegen elkaar niet veel", aldus Janssen. Dat HBSS na de eerste seizoenshelft op 12 punten blijft steken, heeft te maken met de twee in mindering gebrachte punten, de twee jaar geldende voorwaardelijke straf van uitsluiting en met de mentale douw die de ploeg daarmee blijkbaar heeft opgelopen. "En vergeet ook niet", zei Marvin Janssen, "dat ik mijn beste speler ben kwijt geraakt". Cesar Mendes Teixeira, die op 17 oktober jl. rood kreeg in de gestaakte wedstrijd waarin hij nota bene de beste man van het veld was, werd immers voor anderhalf jaar uitgesloten van wedstrijden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Het begin van de wedstrijd van 6 minuten, achterbal Rockanje
Marvin Janssen had de spelers na de warming up niet terug de kleedkamer laten ingaan, maar had het zodanig gepland dat direct aansluitend op de warming up met de wedstrijd werd begonnen, om de hartslag gelijk al op peil te hebben bij het begin van de wedstrijd. Een begin overigens met een achterbal voor Rockanje. Acht tegen acht (zeven tegen zeven is inmiddels een bekend speltype, leuk, maar dan wel op een half veld). Geen wisselspelers meer op de bank bij HBSS, wél één bij Rockanje, al werd daar geen gebruik van gemaakt. In plaats van scheidsrechter Gieles, had de KNVB als arbiter Sayed aangewezen. Hij maakte geen fouten, hij trok nul kaarten en trok geen seconde tijd bij. En ook beide doelmannen hielden de nul vandaag. Aan de prima sfeer tussen beide ploegen was geenszins te merken dat dit een staartje was van een gestaakte wedstrijd met een heetgebakerd slot; en dat is ook een groot compliment waard.

De eerste seizoenshelft is zo kort voor kerst als een nachtkaars uitgegaan. Als wij dan hier een kerstkaars mogen aansteken: nu even rust en afstand nemen, om na de winterstop herboren terug te komen. Dat is onze sportieve kerstwens voor HBSS.